Bulan pose nnt bole buat ni untuk dijadikan pencuci mulut waktu berbuka nnt..... meh aku kongsi resepi simple ni.....
RESEPI PUDING JAGUNG KASTAD
Bahan-Bahan
- 1 1/2 cawan tepung kastad
- 3 cawan air
- 1 1/2 cawan gula (boleh kurangkan kalau x mau manis)
- 1 tin susu cair
- 1 tin jagung (creamy)
Cara-cara
- Bancuh tepung kastad bersama air, kacau sehingga sebati, kemudian masakkan di atas api yang perlahan.
- then masukkan susu cair, gula dan jagung, kacau rata sehingga adunan tadi menjadi pekat dan likat.
- tutup api, kemudian masukkan adunan ke dalam bekas / acuan yang disukai.
- bila dah sejuk sikit, boleh masukkan puding jagung anda ke dalam fridge.
- sangat sedap dimakan sejuk-sejuk.
Selamat Mencuba!!!!!
No comments:
Post a Comment